Bezoekers
109190
VandaagVandaag19
GisterenGisteren40
Deze WeekDeze Week236
Deze MaandDeze Maand714
TotaalTotaal109190

Maandag 11-4 het kweekseizoen zit er weer op en de jonge zitten allemaal op hun eigen afdeling en de weduwdoffers en weduwduiuvinnen om mee te vliegen zitten weer alleen op hun vlieghok. Door omstandigheden zijn onze doffers en duivinnen niet tevoren opgeleerd waardoor ze vijdagavond allemaal de mand in gingen voor de eerste opleervlucht vanaf Menen 72 km. Moet zeggen viel niet tegen want onze favoriet 563 was weer als eerste op ons hok wat vorig jaar al dikwijls gebeurde want vorig jaar vloog hij ook nog op de eerste vluchten 2x de eerste en 2x de tweede prijs. Als tweede arriveerde zijn jaarling zoon 015 dus vader 1e en zoon 2e. De duiven kwamen mooi af en begonnen op 12.13 uur en op 12.20 uur hadden we er 25 vd 43 thuis. Volgende week gaan we naar Quievrain 109 km en daar zal een uitslag van gemaakt worden dit ook om alles te testen zodat de andere week voor de echte eerste prijsvlucht geen mankementen worden tegen gekomen. Morgen gaan ook onze 3 duiven naar de race in Slovenie de Avirings Derby waarvan wij een prijs hadden gewonnen bij Versele Laga. De 3 duiven die daar naartoe gaan komen uit onze beste kweekduiven momenteel dus ben zeer benieuwd wat daar het resultaat zal zijn.

Maandag 23-1 alle afdelingen zijn weer schoongemaakt en ontsmet en dus klaar gemaakt voor de komende kweek en wat een zooi kwam daar weer uit en wat steeds meer een probleem word is om van dit afval af te komen want hier op de milieustraat nemen ze het niet meer aan dus dan maar een andere weg zoeken zodat we er toch vanaf komen want anders word dit een zeer groot probleem en neem aan dat dit bij andere melkers die duiven op vloerrekken hebben ook dit probleem hebben of krijgen. De planning is om morgen de duiven bij elkaar te doen voor de kweek want ook de doffers beginnen wat te stressen wat ook aan hun mest is te zien. In de donker maar eens op de hokken geweest om te kijken waar de toekomstige jaarlingen inzitten zodat ze straks in de goede vliegbak komen te zitten want anders word het weer knokken. Voor de rest is het rustig en komt het wel goed uit omdat het momenteel druk is eind de week op mijn werk. Verder de komende tijd zullen weer de vergaderingen en kampioensdagen beginnen zodat de tijd weer snel begint te gaan en voordat je het weet je weer aan het spelen ben met de duiven. 

Woensdag 28-12 het is een hele poos geleden dat er hier wat geschreven is door mij omdat ik er geen tijd voor had of de motivatie ontbrak maar wij kunnen wel terugblikken op een zeer goed vliegseizoen 2022 voor ons met vele kopprijzen en mooie resultaten in de verschillende kampioenschappen. Gisteren begonnen met de grote schoonmaak voordat we komende weken de duiven gaan koppelen om hopelijk weer toppers te kunnen kweken. De toekomstige jaarlingen zitten al een poos op het weduwnaars hok waar ze hun bak kunnen uitzoeken waar ze in zullen kweken en vliegen in 2023. Afgelopen jaar waren we wel tevreden over de kweek omdat er menig goede prijsvliegers zijn gekweekt die het op de midfondvluchten zeer goed gedaan hebben. Er is ook versterking bijgekomen voor de kweek via onze duiste vriend R Huchthausen waaronder een prachtige duivin met Olympiade bloed. Verder nog een paar met de lijnen van de Olympiade 003 en lijn Favoriet van Gust Jansen waar we eerdere jaren al succes mee hebben gehad met de kweek waaronder uitkwam de 353 en zijn zoon 563 die dit jaar vele kopprijzen heeft gevlogen en altijd bij onze eerste aangekomen duiven was en nu 2 jaar achter elkaar eerste asduif is geworden in onze club over alle viuchten. Komend seizoen zullen er wat meer marathon duiven aanwezig zijn omdat we deze hebben gekweekt uit duiven van S v/d Velde-Zoon die uit zijn kwekers kwam uit duiven van o.a Hendrik Mortier. Hopelijk kunnen deze ons verrassen komend jaar. 

 

 

 

 

    

   

 

 

 

 

        

Last Updated (Monday, 10 April 2023 17:41)