Bezoekers
063136
VandaagVandaag37
GisterenGisteren32
Deze WeekDeze Week138
Deze MaandDeze Maand444
TotaalTotaal63136

Omdat de oude site die ik zelf gemaakt had me niet meer beviel en niet meer up tot date was heeft Bob Berendsen mij nu op weg geholpen om er een gehele nieuwe opzet van te maken.Ik ben hem dan ook zeer dankbaar dat hij dit voor mij wilde doen omdat ikzelf te weinig weet op het gebied van het maken van een website. En gezien het resultaat ben ik er zeer tevreden over. Het is nu aan mij de taak om de resterende pagina's op te vullen met informatie over onze hobby.

23-10 Omdat ik een nieuwe laptop heb was ik mijn gegevens kwijt om in te kunnen loggen op deze site maar gelukkig kreeg ik de oude computer nog opgestart om alsnog de inlogcode te vinden. Momenteel heb ik het zeer druk op mijn werk in de Zeeuwse Visveiling met het verwerken van de garnalen dat er tijd te kort is om iets aan de duiven te kunnen doen of grondig iets uit te voeren. Momenteel ook zeer druk bezig om alles in orde te brengen voor de verkoop van onze late duiven via Dream Pigeons dat van start gaat op 13 November. Normaal zijn wij niet zo commercieel maar willen het toch eens proberen om uit onze beste vliegers en kwekers een select groepje jonge te verkopen. De grote klapper vind ikzelf 2 jonge uit onze superduivin 663 die wij hebben verkregen door de duivenruil via Het Praathuis in 2013 van Cees Nagel uit Den Helder en hebben dan ook nog steeds veel contact met elkaar omdat wij allebei steeds versteld staan hoe ze het elke week en jaar weer flikt ondanks ze wat ouder begint te worden weer tot deze prestatie's kan komen. Wat die duivin allemaal gepresteerd heeft daar heb je 2 blz's voor nodig want sinds 2013 heeft zij 87 prijzen gevlogen op Samenspel niveau en diverse kampioenschappen gewonnen o.a sinds 2014 2-1-1-3-2 generale asduif van ons Samenspel waar je bijna geen vlucht mag missen en ook dit jaar 67e Beste duif van Nederland op de Pipa Rangking van de midfond en dagfondvluchten en dit over 7 prijzen. Verder in de verkoop 2 jonge uit onze beste kweekkoppel 579 x 467 en dit zijn duiven voor alle afstanden en de nakweek is ook zeer goed te noemen en ook op hokken die hier achter jonge eruit geweest zijn kunnen dit alleen maar bevestigen. Afgelopen zatermiddag is het team van Dream Pigeons met JP de Lijser en Thomas Lataire geweest om even wat video beelden te maken van de ouders van de te koop komende jongen. Verder is alles in ruste en zitten de weduwnaars op schabben op hun afdeling en de duivinnen gescheiden appart om zo de rui zo goed mogelijk te laten verlopen.

17-11 de verkoop van onze late jonge uit de beste vliegers en een aantal kwekers is nu een aantal dagen actief en er zijn al wat biedingen gedaan maar het loopt nog geen vaart. Mogelijk kan de oorzaak zijn het ontbreken van foto's erbij of omdat het late jonge betreft zou het niet weten maar ik weet zeker dat het jonge zijn die uit koppelingen komen die bij ons op het hok of bij andere al goed hebben gevlogen of waar de nakweek bij sommige tot tevredenheid is anders kwamen ze niet elk jaar terug naar hier. Vorig jaar nog bij een lid bij ons in de club werd er 3e en 5e asduif jong over alle vluchten met duiven van ons. Gistermiddag alle doffers die op het vlieghok zitten nog eens in de hand gehad  want er zitten er nog wat teveel maar ben zeer tevreden hoe ze er momenteel er uitzien en aanvoelen want de toekomstige jaarlingen zijn toch je hopelijk toppers voor de toekomst. En moet zeggen de jonge gekweekt uit de rechtstreekse van Herman Calon dit jaar zijn wel iets groter dan die van ons maar zitten super in elkaar. Ook uit deze koppelingen van de duiven van Herman Calon zitten er late jonge in de verkoop via www.dreampigeons.com. Komende week zal de grote schoonmaak [plaats vinden en kunne nde jonge doffers hun bak uitkiezen want momenteel zitten ze nog op zitschabben op hun toekomstige vliegafdeling.

Last Updated (Saturday, 17 November 2018 10:52)